Dune House by Jarmund/Vigsnæs Architects And Mole Architects

The third completed house in Alain de Botton’s Living Architecture series has a faceted black upper storey that sits on top of the glass-walled ground floor like a big hat.

Located on the seafront in Suffolk, England, the two-storey Dune House by Norwegian architects Jarmund/Vigsnæs has an open-plan ground floor that is entirely surrounded by clear glass. The zigzagging mansard roof encases the building’s first floor and is clad with dark-stained timber that is typical of gabled barn-like buildings in the area. Contrasting metallic panels cover the faceted surfaces of the wooden roof, which pitches up and down around four triangular bedrooms and a library.

Grass-covered dunes surrounding the house protect the ground floor rooms and terraces from strong sea winds.

British studio Mole Architects collaborated on this project.

Read more: Alain de Botton

Read more:  Jarmund/Vigsnæs 

Read more: Mole Architects 

 

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 234 other followers

%d bloggers like this: