RR House by Studio Guilherme Torres

The young architect Guilherme Torres was called to redesign this duplex apartment penthouse in the Itaim neighbourhood, in São Paulo, Brazil. The building, a Rocco Associados project, is known by a huge Campana brothers sculpture, measuring 70m high, located in the building’s central atrium.

The client, a young and single entrepreneur of the civil construction area, wished for a wide and contemporary apartment, where he could relax and receive his friends. All the walls were literally put down and all the installations were rebuilt. The main covering used was the polymer cement, used in floors, stairs and walls of the whole apartment. The main concept of the project is the big bookshelf that surrounds the whole living room. It not only organizes books, collections and electronic devices in niches but also becomes in a workstation. All this work was handcrafted by the woodcraftsman of the Studio Guilherme Torres, in Canadian oak. The kitchen was completely integrated to the living room. With a wide concrete table enchased to the main pillar, receiving the cooktop and Sérgio Rodrigues chairs. The pool table was a client request, who receives every week his friends to play. The client chose the model, that was painted blue. The furniture follows a color pallete inspired by the 70’s, with a rug in natural wool, features Vitra’s Slow Chairs. The upper floor gathers the home theater and a wide suite, with emphasis on the floor, all covered with demolition wood.

Read more: Guilherme Torres

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: