Viktor Leske Hair Salon by Karhard Architektur + Design

Viktor-Leske-by-karhad_1

Viktor-Leske-by-karhad_5

Viktor-Leske-by-karhad_8

Viktor-Leske-by-karhad_2

Viktor-Leske-by-karhad_15

Viktor-Leske-by-karhad_7

Viktor-Leske-by-karhad_6

“Less materials to create more atmosphere” was the dogma for German studio Karhard Architektur + Design when creating this hair salon in Berlin.

One of the main features are the mirrors that curve down from the ceiling on thick steel frames.

The suspended mirrors are constructed from black steel and oxidised stainless steel and create a pair of two-sided styling stations in the large front room of the Viktor Leske salon.

Karhard Architektur + Design used a materials palette of concrete and steel for the surrounding surfaces of the room. “The only briefing from Viktor Leske was to create something extraordinary,” explains architects Thomas Karsten and Alexandra Erhard. “We tried to use less materials to create more atmosphere.”.

The floor is concrete, while wooden ledges line the walls to provide seating areas and a concrete lectern forms a reception desk. 

Read more: Karhard Architektur + Design

Read more: Viktor Leske

Photography by Stefan Wolf Lucks.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: