New Aesop Shop by Torafu Architects

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_7

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_3

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_2sq

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_10

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_6

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_5

Aesop-Shibuya-by-Torafu-Architects_4

 

Torafu Architects have finished the new Aesop shop in Shibuya where they’ve worked around enhancing the characteristics of a long and slender room with very high ceilings through mirrors and reflections.

Aesop is an Australian skin care brand that have become known for their concept stores all over the world that all hold a clean, conceptual and fresh view on retail design.

The architects explain “For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

The windows on one side wall, which appeared after demolishing of the former store’s interior, were the key for the design. On the wall opposite, we mounted a mirror to enhance scenery, extensity and light. The window located at the front of the store below has brown glass to represent Aesop’s traditional containers, and is incorporated in the shelves. In this way, the window is extended and the shelves are considered as a frame.

In order to limit the variety of the materials used, the shelves and counter are finished in blackened steel, which is also the basis for storage doors assimilated into the mortar wall or mirror wall; the basin that is Aesop’s feature is set near the entrance to effect a good view from the passage.

The door of the entrance and the facade sign are created from glass. The latter is composed of brown glass and corrugated glass, like patchwork – its colour and transparent appearance evoking Aesop’s brand image. A luminous sign on the wall and a selection of plants lend an outdoor atmosphere. As you move further into the interior, the floor texture changes from old wood to sisal carpet, subtly emphasising the transition from the busy street to the quietude of the store.”

Read more: Torafu Architects

Read more: Aesop

Advertisements
Comments
One Response to “New Aesop Shop by Torafu Architects”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: