Taichung Infobox by Stan Allen

New York architect Stan Allen constructed this pavilion of bamboo scaffolding at a former airport in Taichung, Taiwan.

The temporary Infobox structure displays masterplan proposals by the architect to redevelop the 240-hectare site.

Drawings, models and projected animations are displayed on the ground floor of the pavilion, while a first-floor balcony offers a view of the progressing construction. The gridded scaffolding is composed entirely of bamboo sticks, which are tied together with metal wire. The bamboo structure will be completely recycled when the pavilion is eventually dismantled.

Read more: Stan Allen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: